Ostatnio oglądane

F_9_1301249333.jpg

Piotr

Sałatka warzywna

Rewelacyjna sałatka warzywna. Przygotowanie wymaga mało wysiłku i czasu.

Sałatka warzywna
Autor zdjęcia: Piotr

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    12

    • Posiłek:

      śniadanie

    • Kuchnia:

      polska

    • Czas całkowity:

      40 minut

    • Czas przygotowywania składników:

      15 minut

    • Czas gotowania:

      25 minut

Składniki:

  • 200 g groszku konserwowego
  • 200 g kukurydzy konserwowej
  • 200 g marchewki konserwowej
  • 1 cebula
  • 4 ogórki kiszone
  • 6 jajek
  • 2 duże ziemniaki
  • 100 ml majonezu
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli

Wykonanie:

1.

Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w nieosolonej wodzie około 25 minut.

2.

Jajka i ziemniaki obieramy. Następnie wszystkie składniki kroimy w kostkę.

3.

Wrzucamy wszystkie przygotowane składniki do dużej miski, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy majonez i mieszamy.

Dodatkowe uwagi:

Sałatka najlepsza jest jeden dzień po przyrządzeniu, kiedy wszystkie smaki się dobrze przegryzą. Majonez polecam "pomorski" z Grudziądza - smakuje najlepiej.

Przepis dodano 17 kwietnia 2011

Komentarze (1)

turbo_kucharz 28 kwietnia 2011 19:26 #1 reply report
HA! Klasyka... biore...

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane